КИННПОР
Понеделник, 16 Ноември 2020 17:30

Онлайн-лекция „Инициационни ритуали в племената сабини, пукот и карамоджа в Източна Африка“

Онлайн-лекция на проф. Мария Шнитер на тема „Инициационни ритуали в племената сабини, пукот и карамоджа в Източна Африка“ Онлайн-лекция на проф. Мария Шнитер на тема „Инициационни ритуали в племената сабини, пукот и карамоджа в Източна Африка“

На 17.11.2020 г. от 16 ч. проф. Шнитер ще изнесе лекция на тема „Инициационни ритуали в племената сабини, пукот и карамоджа в Източна Африка“.

Лекцията ще се състои в рамките на семинара „Фолклорната словесност – традиции, състояние, тенденции“, организиран от Секция „АНТРОПОЛОГИЯ НА СЛОВЕСНИТЕ ТРАДИЦИИ“ – ИЕФЕМ – БАН. В лекцията ще бъдат представени предварителни резултати от теренно проучване на тема „обрязването като централен момент в жизнения цикъл на племената в източна Африка“, проведено в рамките на Екваториална академия за мир (V Equator Peace Academy), организирана от Uganda Martyrs University – Kampala, съвместно със CEDAR, през декември 2019 г. Темата на академията – „Body culture in East Africa“, дава възможност за интересни наблюдения и анализи върху протичащите процеси на трансформация на традиционната култура на разглежданите общности, която е сравнително слабо позната в извънафриканския научен контекст.

Лекцията ще бъде изнесена онлайн през платформа Zoom. Допълнителна информация и пароли за достъп могат да бъдат получени от ръководителя на семинара, доц. д-р Николай Вуков – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ЗА НАЦИОНАЛНАТА НАУЧНА ПРОГРАМА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ПРИЛОЖНИ
ПРОГРАМИ

За повишаване на информираността на обществото по отношение на културноисторическото наследство.

ДИГИТАЛНИ
ИНСТРУМЕНТИ

За изследване, представяне и популяризиране на българското културноисторическо наследство.

ОБРАЗОВАТЕЛНИ
ПРОГРАМИ

Научноизследователски и образователни програми в областта на българското културно наследство.

×

Национална научна програма КИННПОР

Националната научна програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“ е създадена в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания в Р България 2017-2030 и се финансира от Министерството на образованието и науката на България.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ


TOP