КИННПОР
Сряда, 08 Декември 2021 17:38

МС удължи изпълнението на Националната научна програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“

Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие

В празничния 8 декември 2021 г. Министерският съвет на Република България удължи до края на 2022 г. изпълнението на три от националните научни програми: „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“, „Нисковъглеродна енергия за транспорта и бита“ и “Електронно здравеопазване в България“.

Удължаването на срока на програмата ще позволи да се усъвършенстват и популяризират виртуалната платформа за съхранение и демонстрация на българското културноисторическо наследство и мобилното приложение с добавена реалност разработени в рамките на нейното изпълнение. Освен това предстои и те да бъдат допълнени с нова научна информация от научните екипи, работещи по ННП „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“.

За повече информация, можете да посетите следната връзка.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ЗА НАЦИОНАЛНАТА НАУЧНА ПРОГРАМА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ПРИЛОЖНИ
ПРОГРАМИ

За повишаване на информираността на обществото по отношение на културноисторическото наследство.

ДИГИТАЛНИ
ИНСТРУМЕНТИ

За изследване, представяне и популяризиране на българското културноисторическо наследство.

ОБРАЗОВАТЕЛНИ
ПРОГРАМИ

Научноизследователски и образователни програми в областта на българското културно наследство.

×

Национална научна програма КИННПОР

Националната научна програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“ е създадена в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания в Р България 2017-2030 и се финансира от Министерството на образованието и науката на България.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ


TOP