КИННПОР
Вторник, 18 Февруари 2020 18:41

Една европейка в Африка

Една европейка в Африка Една европейка в Африка Програма Христо Ботев | БНР

Една европейка в Африка! Едно научно пътешествие в Източна Африка. Една изпълнена мечта. Защото Африка е много голяма – тя е изключително красив и богат континент.

„Едно предмодерно, доиндустриално общество, което се намира в процес на много сложна трансформация, преход към модерност и постмодерност едновременно, наслагване на различни времена и епохи...“ – разказва проф. Мария Шнитер за своята експедиция в Източна Африка.

Проф. Мария Шнитер е преподавател в Пловдивския университет, занимава се с антропология на религиите и всекидневието. Специализирала е в университети в Германия, преподавала е българска литература и култура във Виена. През декември тя предприе научно пътешествие из Източна Африка по програмата „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“.

Чуйте разказ ѝ за живота в Уганда и Кения, за това, което може или не може да се промени в тези предмодерни общества, за усещането за щастие, присъщо на хората там, и за спазването на ужасяващи за нас практики, които обаче те разбират по съвсем различен начин.

Запис от разговора можете да чуете тук.

Мариана Ганчева | Програма Христо Ботев | БНР

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ЗА НАЦИОНАЛНАТА НАУЧНА ПРОГРАМА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ПРИЛОЖНИ
ПРОГРАМИ

За повишаване на информираността на обществото по отношение на културноисторическото наследство.

ДИГИТАЛНИ
ИНСТРУМЕНТИ

За изследване, представяне и популяризиране на българското културноисторическо наследство.

ОБРАЗОВАТЕЛНИ
ПРОГРАМИ

Научноизследователски и образователни програми в областта на българското културно наследство.

×

Национална научна програма КИННПОР

Националната научна програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“ е създадена в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания в Р България 2017-2030 и се финансира от Министерството на образованието и науката на България.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ


TOP