КИННПОР
Сряда, 21 Юли 2021 14:13

Нова изложба „Градът на Балканите: пространства, образи, памет в пощенски картички“

Изложбата „Градът на Балканите: пространства, образи, памет в пощенски картички“ е подготвена от екип на Института за балканистика с Център по тракология при БАН в изпълнение на Национална научна програма „Културно-историческо наследство, национална памет и обществено развитие“, финансирана от МОН.

Тя съдържа пощенски картички от края на XIX век до началото на дигиталната ера. Изложбата беше открита на 19 юли 2021 г. в сградата на Солунския исторически център в Солун. Проектът е реализиран съвместно от Генералното консулство на Р България в Солун, Община Солун, Солунския исторически център и Института за балканистика с Център по тракология при БАН.

На откриването приветствия отправиха заместник-кметът г-н Харис Айдонополис, заместник-директорката на Солунския исторически център г-жа Георгиа Михаил, директорката на Института за балканистика с Център по тракология при БАН проф. Румяна Прешленова и г-н Красимир Тулечки от името на ГК Солун. Обща бе положителната оценка за значението на доброто сътрудничество на Генералното консулство, Община Солун, Солунския исторически център и Института за балканистика с Център по тракология при БАН, както и че подобни инициативи допринасят за още по-голямото сближаване на нашите два съседни приятелски народа.

На събитието присъстваха представители на медиите и приятели на България, при спазване на здравните протоколи за ограничаване на Covid-19.

Галерия със снимки

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ЗА НАЦИОНАЛНАТА НАУЧНА ПРОГРАМА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ПРИЛОЖНИ
ПРОГРАМИ

За повишаване на информираността на обществото по отношение на културноисторическото наследство.

ДИГИТАЛНИ
ИНСТРУМЕНТИ

За изследване, представяне и популяризиране на българското културноисторическо наследство.

ОБРАЗОВАТЕЛНИ
ПРОГРАМИ

Научноизследователски и образователни програми в областта на българското културно наследство.

×

Национална научна програма КИННПОР

Националната научна програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“ е създадена в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания в Р България 2017-2030 и се финансира от Министерството на образованието и науката на България.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ


TOP