КИННПОР
Петък, 25 Октомври 2019 19:27

Изложба на пощенски картички ни води на разходка из Балканите в сърцето на София

Изложба на пощенски картички ни води на разходка из Балканите в сърцето на София Изложба на пощенски картички ни води на разходка из Балканите в сърцето на София Радио София

Как можете без да напускате столицата да си направите една екскурзия из различни градове на Балканите? И то не просто да се разходите в тях, а да прескочите времевата бариера и да се превърнете в турист в миналото?

Такава възможност ни предоставят от Института по Балканистика с една много симпатична изложба в градското пространство, а именно в галерията на открито на градинката „Кристал“. Чрез пощенски картички от 20-и и края на 19-и век те ни разказват визуално за интересни места, събития и забележителности от Балканите.

Изложбата „Градът на Балканите: пространства, образи, памет в пощенски картички“ е посветена на две ключови за България събития, а именно 140 години от обявяването на София за столица на България и 150 години от създаването на Българската академия на науките. В колекцията са подбрани красиви и редки екземпляри от частни колекции, както и архивите на партньорските институции в различни балкански страни.

Запис от разговора с гл.ас. д-р Александра Миланова от Института за балканистика с Център по тракология при БАН можете да чуете тук.

Антония Руменова | Радио София | БНР

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ЗА НАЦИОНАЛНАТА НАУЧНА ПРОГРАМА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ПРИЛОЖНИ
ПРОГРАМИ

За повишаване на информираността на обществото по отношение на културноисторическото наследство.

ДИГИТАЛНИ
ИНСТРУМЕНТИ

За изследване, представяне и популяризиране на българското културноисторическо наследство.

ОБРАЗОВАТЕЛНИ
ПРОГРАМИ

Научноизследователски и образователни програми в областта на българското културно наследство.

×

Национална научна програма КИННПОР

Националната научна програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“ е създадена в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания в Р България 2017-2030 и се финансира от Министерството на образованието и науката на България.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ


TOP