КИННПОР
Сряда, 21 Октомври 2020 14:30

Публична лекция на тема „Multiculturalism in the Cities of the Habsburg Empire 1880-1914“

Публична лекция на тема „Multiculturalism in the Cities of the Habsburg Empire 1880-1914“ Публична лекция на тема „Multiculturalism in the Cities of the Habsburg Empire 1880-1914“

На 20 октомври 2020 г. в Унгарския културен институт в София се проведе публична лекция на д-р Катрин Орел на тема Multiculturalism in the Cities of the Habsburg Empire 1880-1914. Организатор на научната изява беше Институтът за балканистика с Център по тракология при Българската академия на науките (ИБЦТ-БАН) съвместно с Унгарския културен институт в София по Национална научна програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие”, финансирана от МОН.

Г-жа Сандра Мишкеди, директор на Унгарския културен институт в София и проф. д-р Румяна Прешленова, директор на ИБЦТ-БАН откриха събитието, приветстваха присъстващите с добре дошли и дадоха думата на гост-лектора от Националния център за научни изследвания (CNRS) в Париж д-р Катрин Орел. Нейната лекция беше посветена на мултикултурните градове в Австро-Унгария в периода 1880–1914 г. Във фокуса на изследванията на френския учен попадат дванадесет града, сред които Бърно, Риека, Тимишоара, Лвов и други.

Катрин Орел подготвя нова монография, посветена на мултикултурализма в Хабсбургската империя. Очаква се книгата да бъде публикувана през лятото на 2021 г.

Галерия със снимки

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ЗА НАЦИОНАЛНАТА НАУЧНА ПРОГРАМА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ПРИЛОЖНИ
ПРОГРАМИ

За повишаване на информираността на обществото по отношение на културноисторическото наследство.

ДИГИТАЛНИ
ИНСТРУМЕНТИ

За изследване, представяне и популяризиране на българското културноисторическо наследство.

ОБРАЗОВАТЕЛНИ
ПРОГРАМИ

Научноизследователски и образователни програми в областта на българското културно наследство.

×

Национална научна програма КИННПОР

Националната научна програма „Културноисторическо наследство, национална памет и обществено развитие“ е създадена в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания в Р България 2017-2030 и се финансира от Министерството на образованието и науката на България.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ


TOP